1. PREVEDERI GENERALE

Site-ul www.inregistraresrl.webflow.io oferă servicii de consultanță și asistență în procesul de înregistrare a societăților comerciale. Utilizatorii pot oferi informații cu privire la societatea pe care doresc să o înființeze, pot plăti prețul serviciilor selectate, iar ulterior serviciile solicitate vor fi efectuate conform detaliilor oferite și pachetului de servicii achiziționat.Acești termeni de utilizare („Termenii”) stabilesc termenii și condițiile de utilizare a platformei www. inregistraresrl.webflow.io („Platforma”).Prin accesarea și utilizarea acestui site, confirmați că ați citit, înțeles și acceptat termenii și condițiile prezentate. Dacă nu sunteți de acord cu acești termeni, vă rugăm să nu utilizați site-ul.Ne rezervăm dreptul de a modifica acești Termeni în orice moment. Dacă facem modificări Termenilor, vom publica versiunea actualizată, vom modifica data ultimei actualizări - dată care este indicată în partea de sus a acestor Termeni - și vă vom informa în mod corespunzător. Drept pentru care, vă rugăm să verificați periodic acești Termeni. Orice modificare a Termenilor se va aplica de la data publicării versiunii actualizate iar accesul sau utilizarea în continuare a platformei după ce Termenii au fost actualizați reprezintă acordul dumneavoastră cu privire la modificările introduse.Acte normative aplicabile:

  • OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor cu modificarile si completările ulterioare.
  • OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, cu modificarile si completarile ulterioare.
  • Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor, cu modificarile si completarile ulterioare.
  • Legea 365/2002 privind comertul electronic, cu modificarile si completarile ulterioare.

  1. DEFINITȚII

Utilizator – orice persoană care accesează site-ul.Client – orice persoană fizică care are vârsta peste 18 ani sau persoană juridică, care plasează prin intermediul platformei o comandă pentru un serviciu.Site – platforma online găzduită la adresa www.inregistraresrl.webflow.ioServiciu – toate serviciile ce pot fi identificate pe site 

  1. SERVICIILE SITE-ULUI

Pentru utilizarea serviciilor, vom solicita exprimarea acordului cu privire la acest set de Termeni printr-o acțiune specifică, care are semnificația unui consimțământ neechivoc (bifarea căsuței specifice "sunt de acord cu termenii și condițiile acestui site”).Bifând o anumită căsuța utilizatorul:

  • ia la cunoștință de condițiile de prelucrare a datelor cu caracter personal.
  • își da acordul, în mod expres, să respecte toate clauzele din acest set de termeni și condiții, precum și alți termeni și condiții specifice aplicabile serviciilor. 

Toate serviciile de pe site se realizează pe baza informațiilor furnizare de client pe orice cale (telefon, chat, e-mail). Dacă informațiile furnizate de client nu sunt corecte clientul își asumă răspunderea civilă și penală pentru acestea.Referitor la art. 16 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 34/2014, după transmiterea documentelor de înființare a firmei sau de modificare în cadrul firmei, clientul nu mai poate exercita dreptul de retragere, chiar dacă se află în termenul de 14 zile.Clientul va primi documentele necesare procesului de înregistrare sau alte servicii contractate și are obligația de a le semna personal. În cazul în care procesul necesită semnătura mai multor persoane, fiecare persoană implicată are obligația de a semna documentele personal. Este strict interzisă replicarea sau falsificarea semnăturii unei alte persoane pentru aplicarea acesteia pe documentele pregătite.Informăm clientul că falsificarea semnăturii constituie infracțiune și se pedepsește conform Codului Penal al României, Articolul 320, alineatul 1, și Articolul 322, alineatul 1. Prin acceptarea acestor termeni și condiții, clientul își asumă responsabilitatea legală pentru veridicitatea și autenticitatea semnăturilor aplicate pe documente.

  1. PRESTAREA SERVICIILOR 

Prin transmiterea informațiilor și efectuarea plății, Clientul își exprimă acordul explicit și prealabil pentru începerea imediată a executării serviciului. Considerăm serviciul complet atunci când documentele necesare înființării firmei sunt finalizate și transmise Clientului. Aceste documente sunt pregătite pentru a fi folosite în procedura de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului (O.N.R.C.).www.inregistraresrl.webflow.io se angajează să utilizeze toate resursele și capacitățile disponibile pentru a pregăti corect documentele necesare înregistrării firmei. Este important de înțeles că serviciul nostru nu include garanția unei soluționări favorabile a dosarului de înregistrare depus la O.N.R.C..În cazul în care, fie la solicitarea Clientului, fie a funcționarilor O.N.R.C., este necesară modificarea sau completarea documentelor, Clientul va fi informat despre necesitatea acestor ajustări și, după caz, despre orice taxe suplimentare implicate. Clientul este responsabil pentru plata acestor taxe suplimentare pentru completarea dosarului de înregistrare.

  1. DURATA

Contractul va înceta în momentul în care Registrul Comerțului a soluționat Cererea de înregistrare indiferent de rezultatul acesteia (cererea admisă sau respinsă).

  1. POLITICA DE ANULARE

Conform articolului 9 din Ordonanța de Urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, consumatorii beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract de prestări servicii la distanță, fără a fi nevoiți să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute de dispozițiile acestui act normativ.Cu toate acestea, datorită naturii serviciilor oferite, sunt aplicabile excepțiile de la dreptul de retragere prevăzute de articolul 16 din O.U.G 34/2014. După prestarea completă a serviciilor, respectiv după transmiterea documentelor complete de înființare firmă, consumatorul nu mai beneficiază de dreptul de retragere, chiar dacă aceasta se află în perioada de 14 zile.

  1. REPREZENTAREA CLIENTULUI

Prin transmiterea informațiilor solicitate pe Platformă și prin achitarea serviciilor, Clientul împuternicește un reprezentant, mandatar sau colaborator al Platformei, să îl reprezinte în fața instituțiilor publice și private în vederea îndeplinirii obligațiilor asumate de Platforma.Clientul își exprimă acordul pentru reprezentarea sa în relația cu Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) și/sau diviziunile locale sau județene ale acestuia prin intermediul mandatarilor și colaboratorilor Platformei. Aceștia sunt împuterniciți să întreprindă toate demersurile necesare pentru îndeplinirea serviciilor, inclusiv înregistrarea de mențiuni și completări solicitate de funcționarii ONRC, prin transmiterea și semnarea documentelor, inclusiv electronic și prin intermediul semnăturii electronice.Reprezentanții, mandatarii și colaboratorii Platformei vor întocmi orice fel de cereri și declarații necesare, vor obține certificatul de cazier fiscal, vor plăti taxe de orice natură, vor primi și vor ridica acte, vor îndeplini orice fel de formalități și vor putea semna în numele Clientului oriunde va fi necesar.Platforma își rezervă dreptul de a utiliza o adresă de email pentru a menține legătura directă cu instituțiile publice și private. Clientul are obligația de a verifica corectitudinea datelor înscrise în documentele transmise și nu va avea vreo pretenție ulterioară în cazul erorilor de date sau informații.Platforma nu răspunde pentru erorile de înregistrare, comunicare, înscriere sau transmitere a documentelor făcute de persoane aflate în afara autorității sale, cum ar fi funcționarii de la Registrul Comerțului, ANAF sau lucrătorii poștali.Clientul este responsabil pentru plata tarifului și taxelor ONRC, precum și a taxelor pentru livrarea sau primirea documentelor prin curier sau poștă.Platforma nu garantează un termen maxim de generare și/sau transmitere a documentelor și nu este răspunzătoare pentru timpul de soluționare al cererilor de către ONRC. De obicei, cererile transmise se soluționează în 3-4 zile lucrătoare de la data transmiterii, dar acest termen poate fi prelungit în cazul observațiilor din partea Registrului Comerțului.Platforma nu se face răspunzătoare de neîndeplinirea contractului dacă asociatul/administratorul/titularul PFA are înscrisuri în cazierul fiscal care pot amâna înregistrarea firmei. Onorariul achitat nu se restituie în aceste condiții.

  1. DREPTURILE DE AUTOR

Întregul conținut al Platformeieste protejat conform legii dreptului de autor și a legilor privind dreptul la proprietate intelectuală și industrială. Conținutul site-ului poate fi utilizat exclusiv în scopuri personale. Orice utilizare de conținut de către terțe persoane în alte scopuri decât cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres și prealabil al Platformei. Prin urmare, este interzisă copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vânzarea, distribuția parțială, integrală sau modificată a conținutului acestui site sau a oricărei părți a acestuia efectuate în alte scopuri decât cel personal.

  1. FORȚA MAJORĂ

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen și/sau în mod corespunzător, total sau parțial este datorată unui eveniment de forță majoră. Forță majoră este evenimentul imprevizibil, în afară controlului părților și care nu poate fi evitat.Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la dată producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a contractului fără că vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

  1. LEGEA APLICABILĂ – JURISDICȚIA. SOLUȚIONAREA AMIABILĂ A LITIGIILOR

Utilizatorul recunoaște că legile române vor guverna acești Termeni și orice dispută de orice natură care ar putea să apară între utilizator și Platforma.În cazul unor eventuale conflicte între Platforma și clienții săi, se va încerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă. Dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat de instanța competentă, conform prevederilor legale aplicabile.Conform Regulamentului (UE) nr. 524/2013 privind soluționarea online a litigiilor în materie de consum și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și a Directivei 2009/22/CE, Platforma oferă consumatorului posibilitatea de a opta pentru soluționarea extrajudiciară a eventualelor litigii, prin utilizarea platformei europene de soluționare online a litigiilor (platforma SOL). Aceasta este un instrument digital creat de Comisia Europeană pentru a facilita soluționarea independentă, imparțială, transparentă, eficace, rapidă și echitabilă a litigiilor. Link-ul către platforma SOL este disponibil aici: Platforma SOL.Pentru reclamații către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), vă rugăm să utilizați următorul link: Reclamații ANPC.

  1. DISPOZIȚII FINALE

În cazul în care orice prevedere a acestor Termeni sau aplicarea oricărei astfel de prevederi unei persoane sau unui set de circumstanțe este stabilită a fi nevalabilă, ilegală, nulă sau inaplicabilă în orice măsură, celelalte prevederi ale acestor Termeni vor continua să fie valabile și aplicabile în cea mai mare măsură permisă de lege.